Bağlıca Özel Ders

Ankaralılar için asfalt katılım payında son durum

Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen ihbarnameler ile yüksek rakamlı asfalt katılım payları ile karşı karşıya kalan Bağlıca sakinleri, bu duruma tepki göstermişti. 12 Ocak'ta Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan karar ile tüm Ankara'yı ilgilendiren asfalt katılım bedellerinde yeni bir düzenlemeye gidildi.


BORÇLARA ERTELEME KARARI

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 12 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında, Bağlıca sakinlerini de mağdur eden asfalt katılım bedelleri ile ilgili yeni bir karar aldı. Karara göre, Ankaralıların asfalt borçları bir yıl ertelendi. Yeni düzenlemede vatandaşlara tebliğ edilen katılım bedellerine faiz işletilmeyecek. Peşin ödeme yapmak isteyenler yüzde 25 indirimden bir yıl sonra da faydalanabilecek. Taksitli ödemeler için de 5 yıllık erteleme kararı alındı. Ayrıca 2015 yılından itibaren yeni atılan asfaltlarla ilgili katılım bedeli alınmaması kararlaştırıldı.

İPTAL VE İADE ÖNERİSİ REDDEDİLDİ

Kararın alındığı toplantıda bazı Meclis üyeleri, tahakkuk edilen borçların iptalini ve tahsil edilenlerin de iadesini isteyen bir önerge sundu. Ancak bu önerge, üyelerin büyük bölümünün "hayır" oyu ile reddedildi. Ertelenen borçların iptalinin ancak TBMM'den çıkacak bir yasa ile mümkün olabileceği belirtildi.


ASFALT PARASI İPTAL OLDU MU?

Bu gelişmeler ışığında, adına asfalt katılım bedeli için ihbarname düzenlenen, bu ihbarnameleri adresine ulaşan ya da ulaşmayan, asfalt parası ile ilgili peşin ya da taksitli ödeme yapmış vatandaşlar için henüz net bir manzara yok. Yukarıdaki durumlardan herhangi birine uyan Ankaralıların borçları sadece ertelendi. Borçların iptali gibi bir durum henüz söz konusu değil. Faiz işletilmeyeceği belirtilen borçların, TBMM'den yeni bir yasa çıkmaması durumunda yeniden ödenmesi gerekecek.

PARA YATIRANLARA GERİ ÖDEME YAPILACAK MI?

Ayrıca bugüne dek asfalt parası ile ilgili Büyükşehir'e para yatıran vatandaşlara da TBMM'nin yeni bir düzenleme yapmaması durumunda geri ödeme yapılmayacak. Özetle TBMM yeni bir yasa çıkarıp, asfalt parası uygulamasını iptal etmezse, Büyükşehir Belediyesi 1 yıllık ertelemenin ardından ödeme için Ankaralıların kapısını yeniden çalacak.

ASFALT KATILIM BEDELİ İLE İLGİLİ DİĞER HABERLER