Bağlıca Özel Ders

Bağlıca'nın komşu mahallelerini tanıyalım (Haritalı anlatım)

 
Bağlıca'dan ev, arsa ya da villa almayı planlayan gayrimenkul yatırımcıları, bölge ile ilgili yeterli bilgiye sahip değilse maniple edilebiliyor. Son dönemde emlak sitelerindekibazı ilanlarda komşu mahallelerdeki satılık konutların Bağlıca'daymış gibi lanse edilmesi popüler hale geldi. Gayrimenkul uzmanları, bu durumun emlak sektöründe kullanılan bir pazarlama stratejisi olduğunu fakat yanlış yönlendirme sonucu küçük yatırımcılara zarar verebileceği uyarısında bulunuyor. Bağlıca'da Yaşam'ın yatırımcılar için hazırladığı harita, Bağlıca ve komşu mahalleleri uydu görüntüsü üzerinde net biçimde görmenizi sağlıyor.

Haritasını en altta bulabileceğiniz Bağlıca'nın komşu mahallelerini tanıyalım:

Ahi Mesut Mahallesi:
Bağlıca'nın kuzey batısında yer alan Ahi Mesut, Çevre Yolu'na dirket bağlantı yapılabilen bir lokasyonda. Mahalle, lüks konut yapılaşması ile Bağlıca'ya alternatif oluyor. Ayrıca Ahi Mesut'ta inşa edilen Bağlıca'daki standartlara eşdeğer konutlar, lokasyon nedeniyle 50-100 bin TL düşük fiyata satılıyor. Son dönemde emlak sitelerindeki ilanlarda Ahi Mesut Mahallesi için "Bağlıca 2" ifadesi kullanılıyor. Fakat, Ahi Mesut, Bağlıca 2. Etap'ta yer almıyor. Bağlıca'dan Kızılay'a ulaşım 23 kilometre iken Ahi Mesut'tan Kızılay 29 kilometre sürüyor. Bu da aracıyla hafta 5 gün Kızılay'a gidip gelecek bir yerleşimci için günde 12, haftada 60, ayda 200 yılda ise 2 bin 880 kilometre daha fazla yol kat etmek anlamına geliyor.

Bağlıca Özel Ders


Alsancak Mahallesi:
Bağlıca'nın kuzey batısına konumlanan Alsancak Mahallesi, Etimesgut ilçe merkezi ile Bağlıca'yı birbirine bağlayan Etimesgut Bulvarı üzerinde bulunuyor. Bulvardan içeri doğru ilerleyen mahallenin karşı komşusu ise Zırhlı Birlikler oluyor. Yakın gelecekte askeri birliklerin bölgeden taşınması ile Alsancak Mahallesi'nin yeni komşusu MİT olacak.

Fatih Sultan Mahallesi:
Eskişehir Yolu üzerinde, Yaşamkent'in karşısında bulunan Fatih Sultan Mahallesi, ana arter kenarında yüksek fiyatlı konutları ile dikkat çekiyor. Aradaki yükselti ve Başkent Üniversitesi'nin kampüsü nedeniyle Fatih Sultan ve Bağlıca mahalleleri arasında nitelikli bir etkileşim bulunmuyor. Bağlıca'dan Fatih Sultan Mahallesi'ne ulaşmak için Eskişehir Yolu'ndan dolaşmak gerekiyor.

Ayyıldız Mahallesi:
Bağlıca'nın kuzey batısında ve Batı Çevre Yolu'nun karşı tarafından bulunan Ayyıldız Mahallesi, Elvankent'in uzantı bölgesinde bulunuyor. Bağlıca ve Ayyıldız mahalleleri, harita üzerinde komşu gibi görünse de arada çevre yolu bulunuyor. İki mahalle arasında ulaşım sağlamak için yaklaşık 8 kilometre yol katetmek gerekiyor.

Yapracık:
TOKİ'nin inşa ettiği konutlarla adını duyuran Yapracık, batı istikamette Bağlıca'nın komşu bölgeleri arasında yer alıyor. Batı Çevre Yolu ile Bağlıca'dan ayrılan Yapracık da Ankara'nın yeni yerleşim bölgeleri arasında gösteriliyor. Bağlıca'da çevre yoluna komşu sitelerin, yolun karşı tarafında gördükleri dağlık kesimle ilgili imar çalışmaları neredeyse tamamlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, şu günlerde Yapracık köyü 48348 ve 48338 adalar arasındaki imar yollarını açıyor. Birkaç yıl içinde Bağlıca'nın yanı başında kayalık zemin üzerinde yeni bir yerleşim alanı yükselecek.

UYDU GÖRÜNTÜSÜ ÜZERİNDE BAĞLICA VE KOMŞU MAHALLELERİ