Bağlıca Özel Ders

Bağlıca'daki telefon ve internet mağduriyetinin sebebi belli oldu

Başkent'in yıldızı parlayan semtleri arasında yer alan Bağlıca'da yaşayan vatandaşlar dünya ile iletişim kuramıyor. Yapılan başvurulara karşın Bağlıca'daki bazı binalara telefon ve internet hizmeti sunmayan Türk Telekom'dan mahallenin yaşadığı iletişim sorunuyla ilgili açıklama geldi.
Bağlıca'da Yaşam'ın geçtiğimiz ay içerisinde yayınladığı "Bağlıca'dan dünyaya bağlanamıyorlar" ve "Bağlıca Mert Caddesi'nde medeniyete son 50 metre" başlıklı haberlerin ardından mahalledeki iletişim sorunu Posta Ankara tarafından da gündeme getirildi. Gazetenin bugünkü (3 Ocak 2015) manşetinde yer alan "Bağlıca'da cep yakan tarife" başlıklı haberde, "Son dönemlerde yapılan inşaatlarla birlikte Başkent'in yıldızı parlayan semtleri arasında yer alan Bağlıca'da yaşanan telefon krizi, esnaf ve vatandaşı çileden çıkardı. Bölge halkı, '2015 Türkiyesi'nde telefon ve internet hizmeti alamayan tek semt Bağlıca olmalı' dedi" ifadelerine yer verildi.

430 BİN TL'LİK CİHAZA TAKILDI

Gazetede yer alan habere göre, iletişim mağduriyeti yaşayan çok sayıda Bağlıcalı, Türk Telekom'a yaptıkları başvurulardan olumsuz yanıt aldı. Mahalle sakinleri, Bağlıca'da yeni telefon aboneliği açılabilmesi santrale kurulması gereken 430 bin TL değerindeki bir cihaza ihtiyaç duyulduğunu, Türk Telekom'un ticari biriminin ise bu cihazın kurulumu için olumsuz görüş bildirdiğini iddia etti. Abone oldukları bazı servislerden yararlanamadıkları halde Türk Telekom'a fatura ödediklerini belirten mahalleli, firmaya karşı yasal haklarını kullanacaklarını söyledi.


KONUT SATIŞLARI DURDU

Bölgede POS cihazı kullanamadıkları için nakit satış yapmak zorunda kaldıklarını belirten esnaf, zarara uğradığını savundu. Bağlıca'da inşaat firmalarının da zor durumdu olduğunun belirtildiği haberde, konut pazarlamasında sunum ve tanıtım sıkıntıları yaşandığı ve buna bağlı olarak konut satışının durduğu ifade edildi.


BAĞLICA İÇİN 2015 UMUDU

Türk Telekom yetkililerine dayandırılan bilgiye göre, Bağlıca'da yeni telefon ve internet aboneliği alınabilmesi için ihtiyaç duyulan projeye 2014 yılında onay verilmediği öğrenildi. Proje onaylarının yılın belli dönemlerinde toplanan bir komite tarafından karara bağlandığını belirten yetkililer, Bağlıca'daki mağdur mahalle sakinlerinin dünya ile iletişimini sağlayacak projenin 2015'te yeniden gündeme gelebileceği bilgisini verdi.