Bağlıca Özel Ders

Bağlıca'dan Batı Çevre Yolu'na yeni çıkış güzergahı

Bağlıca'da yerleşimin yoğunlaştığı Batı Çevre Yolu kesiminde yer alan ana arterlerden biri olan Karatuz Caddesi'nde yol açma çalışmaları başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire BaşkanlığI'na bağlı ekiplerin yürüttüğü çalışmalar tamamlandığında Bağlıca Mahallesi'nden Batı Çevre Yolu'na ulaşmak için katedilen mesafe birkaç kilometre kısalacak.


Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol ve Asfalt Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Bağlıca Mahallesi Karatuz Caddesi'ni imar planına uygun biçimde açmak için çalışmalara başladı. Bir ucu Bağlıca Bulvarı'nın sonundan başlayan Karatuz Caddesi, Zirve Caddesi'ne dek uzanıyor. Daha önce yapılan çalışmalarda caddenin sadece bir bölümü açılmıştı. İki ayrı noktada yaşanan kesinti ile binek araçların kullanamadığı cadde, çalışmaların ardından mahalle sakinlerinin yaşamını kolaylaştıracak.


KARATUZ CADDESİ NEREDE?

Bağlıca Bulvarı'nın Batı Çevre Yolu ile kesişimine yakın bilg bölgede, Mavi Hayat Sitesi'nin bittiği noktada başlayan Karatuz Caddesi, Batı Çevre Yolu güzergahına paralel biçimde uzanıyor. Çok sayıda ana yol ve sokakla kesişen, yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki cadde, Ahimesut Mahallesi ile Bağlıca'yı birbirine bağlayan Zirve Caddesi ile kesiştiği noktada son buluyor.

KARATUZ CADDESİ'NİN MEVCUT DURUMU NEDİR?

Bağlıca Bulvarı'nın Batı Çevre Yolu kesiminden başlayan Karatuz Caddesi'nin bu bölgede kalan kısmı parçalı biçimde hizmet veriyor. Geçtiğimiz aylarda Mavi Hayat Sitesi'nin arka bölümünde gerçekleştirilen altyapı çalışmaları ile caddenin zemin dolgusu yapıldı. Killik Mevkii olarak anılan bul bölgede caddeenin sadece 50 metrelik kısmında Tuana Garden Sitesi ile Lyra Sitesi'nin arasındaki bölgede asfalt bulunuyor. Öte yandan caddenin Bağlıca Bölge Parkı'nın inşa edileceği alandan geçecek kısmı boş arazi durumunda bulunuyor. Binek araçların kullanamadığı bu bölge Doğankent ve Bahçelievler sitelerinin bulunduğu bölüme geçişi engelliyor. Caddenin Bahçelievler Sitesi bölgesinde başlayan asfaltlı kesimi, İşturkuaz Evleri'ni geçtikten sonra bitiyor. Büyükşehir ekipleri çalışmalarını, asfaltın sona erdiği Keymazlar İnşaat'ın konut projesinin olduğu bu bölgeden başlattı.

CADDENİN UCU NEREYE ÇIKACAK?

Çalışmaların sona ermesi ile birlikte Bağlıca Bulvarı'nın herhangi bir noktasından Karatuz Caddesi'ne giren araçlar, Batı Çevre Yolu paralelinde ilerleyerek Zirve Caddesi'ne çıkış yapabilecek. Etimesgut Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne ait hizmet alanı ile Tusun İş Merkezi arasından Zirve Caddesi'ne bağlanılabilecek.

ÇEVRE YOLU'NA ÇIKIŞ KOLAYLAŞACAK

Batı Çevre Yolu'nun Bağlıca çıkışı henüz inşa edilmediği için, Bağlıca sakinlerinin ana artere çıkmak için kullanabilecekleri en yakın katılım noktası Ahimesut Mahallesi ile Elvankent bağlantı noktası oluyor. Bu bölgeye erişim için Etimesgut Bulvarı'nı takip edip, Zirve Caddesi'nin kullanarak Ahi Mesut'a ulaşan sürücüler, Karatuz Caddesi'nin açılması ile birlikte yaklaşık 2 kilometre daha az yol yapacak. Eryaman'daki Optimum Alışveriş Merkezi ya da Elvankent'teki GİMSA'ya gitmek isteyen Bağlıcalılar, bu noktalara daha kısa sürede ulaşabilecek.



KARATUZ CADDESİ ÜZERİNDE HANGİ SİTELER VAR?

Bağlıca'da yapım çalışması devam eden Karatuz Caddesi'nin çevresinde bulunan siteler şöyle:
Mavi Hayat Sitesi, Elitbağ Sitesi, Alpin Yapı Gürdağ Apartmanı, Lyra Sitesi, Tuana Garden Sitesi, Bağşehir 2 Evleri, Doğankent Sitesi, Bahçelievler Sitesi, Aypark Sitesi, İşturkuaz Evleri, Bağlıca 2 Kooperatifi, Dolunay Park Villaları, Tusun İş Merkezi.