Bağlıca Özel Ders

Bağlıca Mahallesi Muhtar Adayı Sevda Demirkol ile röportaj


Bağlıca’da Yaşam, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde mahallenin 5 yıllık yönetimine talip olan muhtar adayları ile seçmenleri buluşturuyor. ‘Bağlıca’nın Muhtar Adayları Anlatıyor’ isimli röportaj serisinin bugünkü konuğu Sevda Demirkol oldu.
Bağlıca Mahallesi Muhtar Adayı Sevda Demirkol’un yanıtları şöyle:

- Kısaca kendinizi tanıtır mısınız? 
- 1972 Elazığ doğumlu, Erzurum kütüğüne kayıtlıyım. Evli 2 kız çocuğu annesiyim. Profesyonel makyöz, usta eğiticiyim. Üniversitede Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü okudum. Mesleki olarak TRT, Ata TV ve Kanal B’de çalıştım.

- Kaç yıldır Bağlıca’da yaşıyorsunuz?
- 8 yıldır Bağlıca’da yaşıyorum

- Sizce mahalle muhtarlığı tek dönem mi yoksa birkaç dönem üst üste mi yapılmalı?
- Mahalle muhtarlığında başarı varsa birkaç dönem yapılmalıdır.

- Sizce Bağlıca’da, muhtarlığın girişimleri ve yerel yönetimin iradesi ile en hızlı şekilde çözülmesi gereken ilk 3 sorunu nedir?
- Işıklandırma, atıl inşaatlara çözüm, pazar yeri ve ağaçlandırma.

- Bağlıca ile şehir merkezi arasındaki yolculuklarınızda hangi ulaşım yöntemini kullanıyorsunuz? (toplu taşıma ya da özel araç) Bu yolculuklarda ne tür sorunlarla karşılaşıyorsunuz? Bahsettiğiniz sorunların çözümü için ne tür girişimleriniz olacak?
Otobüs güzergâhını kullanıyorum. Eksik ve uzun seferler, dolmuş ve otobüs hattının dağınıklığı, Kızılay ve Ulus’a direkt dolmuş hattı seferi olmaması.

- Bağlıcalıların sosyalleşip birbirini tanıyabileceği, sorunlarını tartışıp çözüm önerilerini gündeme getirebileceği rutin toplantılar gerçekleştirmeyi düşünür müsünüz? Buna benzer projeleriniz var mı?
- Online Bağlıca projemizle haberler, duyurular, anketler ve esnaf arkadaşların reklamlarının olacağı, kullanıcıların sınırsız ilan verebileceği bir dijital platform. Tamamı kendi ekonomik imkanlarımla yapılacak ve nette yayınlanacak. Türkiye’deki ilk proje olacak.

AĞAÇLANDIRMA VE YEŞİL ALAN MAHALLEMİZ İÇİN DAHA ÖNEMLİ

- Etimesgut Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın Etimesgut Adayı Enver Demirel’in şubat başında açıkladığı, Bağlıca 2. Etap’taki inşaat emsallerinin artırılacağı yönündeki vaadini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce Bağlıca’da birim arazi üzerine inşa edilecek daha fazla konut, mahalle için yararlı mı yoksa zararlı mı olur?
- Bence zararlı. Her yer beton yığını olsun istemiyoruz, ağaçlandırma yeşil alan mahallemiz için daha önemli.

- Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kısa süre önce açıkladığı, AŞTİ’ye giriş çıkış yapan otobüslerin Çevre Yolu’na Bağlıca üzerinden ulaşması konusunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce şehirlerarası yolcu otobüslerinin güzergahı haline gelmesi, Bağlıca’ya yararlı mı yoksa zararlı mı olur?
- Bana göre zarar verir. Kesinlikle bu konu için mücadele edeceğim. Trafik keşmekeş hale gelmemeli, yolcu otobüsleri Bağlıca’da olmamalı.

OKUL İNŞAATLARININ BAŞLAMASI İÇİN ÖZEL ÇABAM OLACAK

- Nüfusu 30 bine dayanan Bağlıca’da biri inşa halinde toplam 3 devlet okulu bulunurken özel okul sayısının bunun yaklaşık 10 katı olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bağlıca’ya yeni devlet okulları kazandırmayı düşünür müsünüz? Eğer düşünüyorsanız ne tür girişimleriniz olacak?
- Bana göre özel okulların çok olması büyük bir eksiklik. Daha önce projelerde gözüken devlet okul alanlarının inşaatlarının başlaması için özel çabam olacaktır.

- Seçimi kazanmanız durumunda haftanın 5 günü vatandaşların erişebileceği şekilde muhtarlıkta mı olacaksınız yoksa mahallelinin işlemlerini azalarınızdan biri mi yürütecek?
- “Ek işimiz değil tek işimiz” sloganıyla yola çıktım ve sadece ben olacağım, azalar muhtarlıkta olmayacak.

- Bağlıcalılara, vaatleriniz ve projeleriniz hakkında neler söylemek istersiniz?
- Bağlıca’yı dijital platformlara taşıyarak Ankara’nın incisi haline getireceğim, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Geçmişte basın-medya sektöründe edindiğim siyasi ve bürokratik çevremi mahallemiz için kullanacağım.

YÖNTEM VE İÇERİĞİN OLUŞTURULMASINA YÖNELİK ÖNEMLİ NOT:
Bağlıca’da Yaşam, demokratik bir seçim süreci için seçmenlerin oy vereceği adayları yakından tanımasının önemli olduğuna inanıyor. Bu sebeple sosyal medya üzerinden eş zamanlı olarak ulaştığımız adaylara röportaj talebimizi ilettik. Olumlu dönüş yapan adayların tümüne aynı soruları ulaştırdık. Röportajlar, adayların yazılı olarak verdiği yanıtların Bağlıca’da Yaşam’a ulaşma sırasına göre yayınlanıyor. Sosyal medya üzerinde farkına varamadığımız diğer adayların da aynı söz hakkına sahip olduğunu, facebook/baglicadayasaminstagram/baglicadayasamtwitter/baglicadayasam ya da baglicadayasam@gmail.com adresinden bize ulaşabileceklerini hatırlatmak isteriz.

DİĞER ADAYLARIN RÖPORTAJLARI