Bağlıca Özel Ders

Bağlıca Çevre Yolu bağlantısında çalışmalar başladı

Başkent'in yeni yerleşim alanı Bağlıca'yı, Batı Çevre Yolu'na bağlayacak olan kavşak için çalışmalar başladı. İnşa sürecindeki son durum, kavşağın modeli ve çalışmaların ne zaman tamamlanacağına ilişkin bilgileri Bağlıca'da Yaşam'ın haberinin devamında okuyabilirsiniz.
Birbirleri ile kesişmelerine rağmen kavşak olmadığı için aralarında direkt geçiş yapılamayan Bağlıca Bulvarı ve Batı Çevre Yolu yıllar sonra birleşiyor. Son 5 yılda nüfüsu yaklaşık 10 kat artan Bağlıca sakinlerinin uzun süredir merakla bekledikleri Çevre Yolu Kavşağı için ilk kazma vuruldu.


EKİPLER 24 SAAT ÇALIŞIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 18 Şubat Pazartesi günü bulvarın çevre yolu ile kesiştiği noktada kadastral ölçümler gerçekleştirdi. Kavşağın inşası için arazide işaretleme yapan teknik ekibin ardından 19 Şubat Salı günü bölgeye iş makineleri geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ekskavatör ve kamyonları kısa süre içinde hafriyat çalışmalarına başladı. Zemin hazırlıklarını sürdüren ekiplerden edinilen bilgiye göre, çalışmalar yaklaşık 3 ay içinde tamamlanarak kavşak bu sürecin ardından araç trafiğine açılacak.


 SÜRÜCÜLERİN DİKKATLİ OLMASI GEREKİYOR

Çevre Yolu bağlantısı ile Bağlıca Bulvarı'nın Yapracık yönündeki bitiminde araç hareketliliği de artacak. Çevre Yolu'na giriş ve çıkış yapan araçların süratli olacağı değerlendirildiğinde Bağlıca Bulvarı'nın Çambayırı ve Mermeroğlu caddeleri ile kesiştiği havuzlu kavşağı kullanan sürücülerin daha dikkatli geçiş yapmaları elzem hale gelecek. Ayrıca bahse konu kavşakta trafik düzeninin sinyalizasyon ile sağlanması ihtiyacı ortaya çıkacak.

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

Bulvardaki trafiğe takılmak istemeyen araçlar, Bağlıca'nın güneyinde Karatuz Caddesi, kuzeyinde ise Kuzupınarı Caddesi'nin devamındaki 1344. Sokağı alternatif güzergah olarak kullanabailecek.

YOLCU OTOBÜSLERİ DE BAĞLICA'DAN GEÇECEK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın daha önce açıkladığı AŞTİ'ye giriş-çıkış yapan otobüslerin Sabancı-15 Temmuz Şehitler ve Bağlıca Bulvarı'nı kullanarak Çevre Yolu'na bağlanması süreci de devreye alındığında Bağlıca'nın mevcut trafiğine şehirlerarası yolcu otobüsleri de eklenecek.
15 TEMMUZ ŞEHİTLER BULVARI VE MESA KAVŞAĞI RAHATLAYACAK

Bağlıca'nın Ankara Çevre Yolu'na bağlantısı sağlandığında sabah ve akşam trafiğindeki yoğunlukların da seyrelmesi öngörülüyor. Sabah saatlerinde 15 Temmuz Şehitler Bulvarı ve Mesa Kavşağı'nın yanı sıra Zirve Caddesi'nin kullanarak Bağlıca'yı terk eden araçların bir bölümü Çevre Yolu'na doğru çıkış yapacak. İş dönüşünün yoğun olduğu 18.00-20.00 saatleri arasında da aynı güzergahlardan Bağlıca'ya dönüş yapan araçların bazıları da Çevre Yolu üzerinden mahalleye giriş yapacak. Bu durum, 15 Temmuz Şehitler Bulvarı ile Mesa Kavşağı'ndaki yoğunlukları azaltacak.

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ
facebook.com/baglicadayasam
twitter.com/baglicadayasam
instagram.com/baglicadayasam