Bağlıca Özel Ders

Ankara Üniversitesi Bağlıca Kampüsü için çalışmalar başladı

Ankara Üniversitesi'nin Bağlıca'da kuracağı Sağlıkta Mükemmeliyet Merkezi ve Sağlık Teknoparkı için ihale dökümanları hazırlanmaya başladı. Peki Etimesgut Bağlıca'da 763 bin 635 metrekarelik alana kurulacak kampüsün ilk etabında bölgeye neler inşa edilecek?
Bağlıca'ya inşa edilecek Ankara Üniversitesi Sağlıkta Mükemmeliyet Merkezi ve Sağlık Teknoparkı 1. Etap Binaları Uygulama Projeleri ve İhale Dökümanları Hazırlanması İşi için açılan ihale sonuçlandı. Kamu İhale Kurumu'nun internet sitesinden edinilen bilgiye göre, dökümanları hazırlama işini üstlenen Altu Mimarlık ve Mühendislik, 29 Ocak 2015 tarihinde sözleşme imzalayarak çalışmalarına başladı.


300 GÜNDE HAZIRLANACAK

Firma, 763 bin 635 metrekarelik alanda kurulacak kampüsün 1'inci etabında yer alan binaların arazi çalışmalarını yapacak. İnşa edilecek binaların mimari, statik, mekanik, elektrik, peyzay ve altyapı projelerini oluşturacak olan firma, ihale dökümanlarını hazır hale getirecek. Şartnameye göre firmanın bu işlemleri yaklaşık 300 günde tamamlaması gerekiyor.

TIP FAKÜLTESİ VE 1000 YATAKLI HASTANE

Ankara Üniversitesi Bağlıca Kampüsü'nün 160 bin metrekarelik alanına Tıp Fakültesi kurulacak. Bu alanın 110 bin metrekaresi tam teşekküllü 1000 yataklı hastane, 20 bin metrekaresi idare ofisler, 15 bin metrekaresi derslikler ile konferans ve kongre alanı olaçak. 15 bin metrekarelik alana da temel bilimler yapıları inşa edilecek.

100 YATAKLI KÖK HÜCRE HASTANESİ

50 bin metrekarelik alana kurulacak olan Kök Hücre Enstitüsü'nün 15 bin metrekarelik bölümünde 100 Yataklı Kök Hücre Uygulama ve Araştırma Hastanesi inşa edilecek. 20 metrekarelik alana Ar-Ge ve Hayvan Laboratuarları, 15 bin metrekarelik alana ise idari ofisler konumlandırılacak.

PROJE NEREYE İNŞA EDİLECEK?

Ankara Üniversitesi Sağlıkta Mükemmeliyet Merkezi ve Sağlık Teknoparkı, Bağlıca Bulvarı'nın Batı Çevre Yolu ile kesiştiği noktadan başlayacak. Çevre Yolu'nun karşısında kalan bölgede uzanan kampüs, Elvan ve Ahimesut mahallellerine kadar uzanacak. Kampüs alanını aşağıdaki haritalar üzerinde görebilirsiniz.


ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN BAĞLICA ÜNİVERSİTE ALANI İÇİN YAPTIĞI İMAR DEĞİŞİKLİĞİ



DİĞER AÜ BAĞLICA KAMPÜSÜ HABERLERİ

Ankara Üniversitesi Bağlıca Kampüsü için çalışmalar başladı

Bağlıca'da Tıp Fakültesi'nin tabelaları dikildi