Bağlıca Özel Ders

Bağlıca Mahallesi Muhtar Adayı Gökalp Çiftçi ile röportaj


Bağlıca’da Yaşam, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde mahallenin 5 yıllık yönetimine talip olan muhtar adayları ile seçmenleri buluşturuyor. ‘Bağlıca’nın Muhtar Adayları Anlatıyor’ isimli röportaj serisinin bugünkü konuğu Gökalp Çiftçi oldu.
Bağlıca Mahallesi Muhtar Adayı Gökalp Çiftçi’nin yanıtları şöyle:

- Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
- 08-03-1981 Ankara doğumluyum, lise mezunuyum, uzun zamandır iş makinası ve araç kiralama işi yapıyorum.

- Kaç yıldır Bağlıca’da yaşıyorsunuz?
- Bir yıldır Bağlıca’da oturuyorum ama hizmet verdiğim sektör sebebi ile Bağlıca’nın kurulumu ve gelişiminin tamamına hem tanıklık ettim hem de bir çok yapının inşaasında hizmet verdim.

- Sizce mahalle muhtarlığı tek dönem mi yoksa birkaç dönem üst üste mi yapılmalı?
- Mahalle muhtarının verimini ölçen bir cihaz henüz icat edilmedi, verimli olup olmadığına kararı verecek olan komşularımızdır. Mahallelinin tercihi hangi yöndeyse değişim veya devamlılık bu doğrultuda yapılmalı.

- Sizce Bağlıca’da, muhtarlığın girişimleri ve yerel yönetimin iradesi ile en hızlı şekilde çözülmesi gereken ilk 3 sorunu nedir?
- Bağlıcamız’da ulaşım, sağlık, güvenlik, temizlik, meydan ve bir toplanma alanının olmayışı gibi sorunlar var. El birliğiyle gidermek için, çözüm yollarının mahalleliyle beraber aranması gerektiğine inanıyorum.

- Bağlıca ile şehir merkezi arasındaki yolculuklarınızda hangi ulaşım yöntemini kullanıyorsunuz? (toplu taşıma ya da özel araç) Bu yolculuklarda ne tür sorunlarla karşılaşıyorsunuz? Bahsettiğiniz sorunların çözümü için ne tür girişimleriniz olacak?
- Duruma göre toplu taşıma veya özel araç kullanıyorum, o gün olan işime göre değişiyor. Toplu taşımada özellikle minibüslerin akşam saatlerindeki yetersizliği göze çarpıyor. Özellikle Bağlıca’dan şehir merkezine gitmek istediğinizde, minibüsle ulaşım yok denilecek kadar az durumda. Sıhhiye’den son minibüsün 21.30’da olması da uygun olmayan bir durum. Bir diğer sıkıntı da dolmuş güzergahının nüfusun yoğun olduğu bölümden geçmemesi. Otobüslerdeki sorun ise mevcut yoğunluğa cevap vermeyecek sıklıkta olması ve otobüslerin kalabalık olması. Sefer sayılarının sıklaştırılması gerekiyor ve sefer saatlerinin daha nizami olması gerekiyor. Özel araç kullananlar için sabah ve akşam saatlerindeki mesai yoğunluğu dışında, mahalle içerisindeki yolun kalitesizliği en büyük sorun. Mahallemiz asfaltının büyük oranda yeniden yapılması gerekiyor, yolların bozuk olması trafik akışını olumsuz etkiliyor.

ÇOCUKLARIMIZI BİRİNCİL ÖNCELİĞİMİZ OLARAK GÖRÜYORUZ

- Bağlıcalıların sosyalleşip birbirini tanıyabileceği, sorunlarını tartışıp çözüm önerilerini gündeme getirebileceği rutin toplantılar gerçekleştirmeyi düşünür müsünüz? Buna benzer projeleriniz var mı?
- Mahallelinin sosyalleşip kaynaşması aşamasında da site toplantıları yaparak okul aile birliği ile iletişim halinde olarak bir şeyler yapmak istiyoruz. Çocuklarımızı birincil önceliğimiz olarak görüyoruz, çocuklarımızın bir araya gelebilmesi güçlü bir bağ kurabilmesi için tüm ailelere ulaşarak etkinlikler yapmak istiyoruz.

- Etimesgut Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın Etimesgut Adayı Enver Demirel’in şubat başında açıkladığı, Bağlıca 2. Etap’taki inşaat emsallerinin artırılacağı yönündeki vaadini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce Bağlıca’da birim arazi üzerine inşa edilecek daha fazla konut, mahalle için yararlı mı yoksa zararlı mı olur?
- Bağlıca’da kent ormanının, sosyal donatı alanlarının, yürüyüş yollarının, eğitim ve dinlenme alanlarının çoğaltılarak, yaşam komplekslerinin oluşturulması ve ulaşım akslarının tamamlanmadan, bu kültürel yoksullukla oluşacak konut artışının mahallemize bir fayda sağlamayacağını ve hatta zarar vereceğini düşünüyorum.

- Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kısa süre önce açıkladığı, AŞTİ’ye giriş çıkış yapan otobüslerin Çevre Yolu’na Bağlıca üzerinden ulaşması konusunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce şehirlerarası yolcu otobüslerinin güzergahı haline gelmesi, Bağlıca’ya yararlı mı yoksa zararlı mı olur?
- Mahallemizdeki trafik yoğunluğunu artıracağı, huzurlu sessiz sakin bir Bağlıca hayal ederken, gürültü ve keşmekeş oluşturacağı, alt geçit üst geçit gibi mahallemizde bulunmayan bir sürü alt yapı ve üst yapı sorunlarını meydana çıkaracağı için, başka bir güzergahın kullanılması gerektiğini düşünüyorum.

- Nüfusu 30 bine dayanan Bağlıca’da biri inşa halinde toplam 3 devlet okulu bulunurken özel okul sayısının bunun yaklaşık 10 katı olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bağlıca’ya yeni devlet okulları kazandırmayı düşünür müsünüz? Eğer düşünüyorsanız ne tür girişimleriniz olacak?
-Mahalle muhtarının vazifesi, daha önce okul arsası olarak ayrıldığı halde sonradan belediye rant tesisi, belediye kültür tesisi vb. alanlara çevrilen hazine adına kayıtlı taşınmazların, mahalledeki tespitini yapıp, asli unsuru olan okul alanına döndürülmesi için girişimlerde bulunacağız ve önceliğimiz bu olacak. Mevcut bir okulumuzun kapasitesinin çok altında hizmet verdiğinin de farkındayız. Bu okulun da tam kapasite eğitim verebilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bizim çocuklarımız eşittir ve her çocuğun da eşit eğitim almaya hakkı vardır.

HİÇBİR İŞLEM İÇİN ÜCRET TALEP ETMEYECEĞİZ

- Seçimi kazanmanız durumunda haftanın 5 günü vatandaşların erişebileceği şekilde muhtarlıkta mı olacaksınız yoksa mahallelinin işlemlerini azalarınızdan biri mi yürütecek?
- Seçimi kazanırsak, bir kere bizim dönemimizde mesai mefhumu ortadan kalkacak. 7/24 ulaşılabilen bir muhtar olacağız. Komşularımız sevincinde de hüznünde de hep yanında olacağız. Biz komşularımızın yoldaşı olmak istiyoruz çünkü gücümüzü onlardan alıyoruz. Oluşturacağımız veri tabanına gelip adını adresini telefon numarasını kaydettiren komşularımız, WhatsApp üzerinden talepte bulunduğu zaman, muhtarlığımıza gelmeden istediği evrağı mail veya mesaj yoluyla alabilecek. Biz zaten hiçbir işlem için ücret talep etmeyeceğiz. Tabii bu arada iletişim halinde olmamız gereken kurumların da kapısı eskitmekten geri kalmayacağız. Genç bir adayın muhtar olması bunun için önemli. Muhtarlık yüksek enerji ve çalışma gerektiren bir makam.

- Bağlıcalılara, vaatleriniz ve projeleriniz hakkında neler söylemek istersiniz?
- Bütçesi ve personeli olmayan bir birimin çok fazla vaat verme şansı olmadığını bildiğimiz için insanları kandırmaya yönelik yalanlar söylemek istemiyorum. Önceki yanıtlarda bahsettiğim üzere bizim önceliğimiz çocuklarımız. Çocuklarımıza okuma alışkanlığı edindirebilmek adına bir kütüphane açmak ve çocuklarımıza okudukları her kitap için el yapımı hediyeler vermek istiyoruz. Ülkemizde okuma oranının çok düşük olduğunun bilincindeyiz. Kitap bağış ve değişim kampanyaları düzenlemek istiyoruz. Sahipsiz hayvanlarla ilgili çok güzel çalışmalarımız var zaten. Mesela bu hafta yüz tane kedi evi yaptırdık onları dağıtacağız. Sahipsiz hayvanlara olan ilgi ve alakamız aynı şekilde devam edecek. Okur etkinlikleri yapmak istiyoruz, bir musiki korosu oluşturmak istiyoruz ve bu konuda çok istekliyiz. Sanatın bizleri birleştireceğine inanıyoruz. Mahallelinin taleplerini de ilgili birimlere, sonuç alana kadar tekrar tekrar ileteceğimizin sözünü veriyoruz. İçimizdeki sevginin hiç eksilmeyeceğini belirtmek istiyorum, çünkü sevgi olmadan hiçbir şey olmaz.

YÖNTEM VE İÇERİĞİN OLUŞTURULMASINA YÖNELİK ÖNEMLİ NOT:
Bağlıca’da Yaşam, demokratik bir seçim süreci için seçmenlerin oy vereceği adayları yakından tanımasının önemli olduğuna inanıyor. Bu sebeple sosyal medya üzerinden eş zamanlı olarak ulaştığımız adaylara röportaj talebimizi ilettik. Olumlu dönüş yapan adayların tümüne aynı soruları ulaştırdık. Röportajlar, adayların yazılı olarak verdiği yanıtların Bağlıca’da Yaşam’a ulaşma sırasına göre yayınlanıyor. Sosyal medya üzerinde farkına varamadığımız diğer adayların da aynı söz hakkına sahip olduğunu, facebook/baglicadayasam, instagram/baglicadayasam, twitter/baglicadayasam ya da baglicadayasam@gmail.com adresinden bize ulaşabileceklerini hatırlatmak isteriz.

DİĞER ADAYLARIN RÖPORTAJLARI

AHMET DEĞİRMENCİ İLE RÖPORTAJ İÇİN BURAYA TIKLAYIN
CENGİZ YAĞDIRAN İLE RÖPORTAJ İÇİN BURAYA TIKLAYIN
SEVDA DEMİRKOL İLE RÖPORTAJ İÇİN BURAYA TIKLAYIN
KALENDER AKBUĞA İLE RÖPORTAJ İÇİN BURAYA TIKLAYIN