Bağlıca Özel Ders

Bağlıca'da 10 saatlik elektrik esareti

Türkiye'nin 80 farklı şehrinde aynı anda yaşanan elektirk kesintisi, Başkent'in yeni yerleşim bölgesi Bağlıca'da yaşayanları da mağdur etti. Yaklaşık 10 saat süren kesinti nedeniyle asansör, aydınlatma ve merkezi ısıtma sistemleri devre dışı kalan apartmanlarda yaşayan vatandaşlar, birçok olumsuzlukla karşı karşıya kaldı.

Türkiye, 31 Mart sabahına elektrik kesintisi ile başladı. Saat 10.30 sularında ülkenin 80 şehrinde aynı anda elektrikler kesildi. Başkent Ankara'nın da nasibini aldığı enerji iletim sorunu Bağlıca sakinlerini mağdur etti. Sabah saatlerinde kesilen enerji, Ankara'nın birçok noktasında hava kararmadan geri geldi. Bağlıcalılar, 9 saatlik süren esaretin ardından 19.00 sularında enerjinin verilmesi ile medeniyete kavuştu. Fakat mahalle sakinlerinin sevinci kısa sürdü. Ampulleri yaklaşık 10 dakika aydınlatan elektrik yeniden kesildi. Saatler 20.30'u gösterdiğinde Bağlıca sakinleri kesintisiz enerjiye erişebildi. Komşu bölgeler olan Etimesgut ilçe merkezindeki mahalleler ve Yapracık'a enerji, hava kararmadan önce verilirken Bağlıcalılar, birkaç saat daha zifiri karanlıkta beklemek zorunda kaldı.



JENERATÖRSÜZ BİNALARDA ÇİLE

Ankara'da yüksek katlı binaların hızla yükseldiği Bağlıca'da jeneratörü bulunmayan ya da mevcut jenaratörleri teknik sebeplerden dolayı devreye girmeyen apartman ve sitelerde kaos yaşandı. 10 ve daha yüksek katlı binalarda asansörleri kullanamayan vatandaşlar, işten eve döndükleri saatlerde yüzlerce basamak tırmanmak zorunda kaldı. Merkezi ısıtma sistemlerinin devre dışı kaldığı binalarda yaşayanlar da hava sıcaklıklarının düşük seyrettiği şu günlerde soğuk mağduru oldu. Elektrik kesintisi nedeniyle ısıtlamayan kombili dairelerde yaşayan mahalle sakinleri de zor anlar yaşadı. Akşam saatlerinde bölgeye yeniden elektrik verilmesi ile yaşam kısmen normale döndü. Bazı binaların asansör ve merkezi ısıtma sistemlerinde voltaj dalgalanması nedeniyle teknik arızalar meydana geldiği öğrenildi.