Bağlıca Özel Ders

Bağlıca'da iki cadde kaldırıma kavuştu

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin son iki haftadır Bağlıca'da yürüttüğü çalışmalar ile bölgede yaklaşık 1.2 kilometrelik kaldırım inşa edildi. İki ayrı cadde üzerinde inşa edilen kaldırımlar ile bölgede yayalar daha rahat ilerleyebilecek.

1.2 KİLOMETRELİK YAYA YOLU

Başkent'in yen gelişim alanı Bağlıca'da yer alan Tekdal Caddesi ve Bağlıca Bulvarı'nın bitiş kesimindeki iki bölgede çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı ekipleri yaklaşık 1.2 kilometrelik kaldırım inşa etti.


İKİ HAFTA ÖNCE BAŞLADI

Çalışmalar yaklaşık iki hafta önce Tekdal Caddesi'nde başladı. Kayra Park Evleri ve Kayra Konakları'nın  önünde kalan ve Bağlıca Bulvarı'na dönüşü kapsayan alanda yaklaşık 300 metrelik kaldırım inşa edildi. Çalışmalar sırasında otopark girişleri kapanan iki sitenin sakinleri, ekipler inşayı bitirene dek otomobillerini Tekdal Caddesi üzerinde, Bağlıca Botanik Park çevresine park etti.

 
HANGİ SİTELER KALDIRIMA KAVUŞTU

Yaya yolu çalışmalarının ikinci etabı ise Bağlıca Bulvarı üzerinde gerçekleştirildi. Bulvarın, Batı Çevre Yolu yakınında sona eren asfaltlı kesiminden başlayan kaldırım inşası, Mavi Yaşam Sitesi, Park Ladin Evleri önünden ilerleyerek Eranova 2 Konutları'nın bulunduğu Enerji Caddesi kesimine kadar uzandı. Bu bölümde de yaklaşık 900 kilometre yaya yolu inşa edildi.


SARI İZLİ YOLLAR YAPILDI

Çalışmalar sırasında önce zemini kazan ekipler, kablo hatları için kanallar oluşturup üzerine beton döktü. Bordür taşlarının dizilmesinin ardından, küçük bir vinç yardımıyla kaldırım taşları oturtuldu. Bağlıca'da inşa edilen yaya alanlarında engellilerin kullanımına uygun olan sarı renkli, izli yollar da unutulmadı.

İŞTE BAĞLICA'DA KALDIRIM ÇALIŞMASI YAPILAN BÖLGELER