Bağlıca Özel Ders

Bağlıca'da elektrik aboneliği işlemleri nerede-nasıl yapılır?

Bağlıca'ya taşınmak üzereyseniz, mahalledeki yeni evinizi kullanılır hale getirebilmek için önce bir takım işlemleri halletmeniz gerekiyor. Bunlardan biri de elektrik aboneliği oluyor. Bu işlemi Ankara'da elektrik hizmetlerini yürüten EnerjiSA adlı şirket ile çözüyorsunuz. Peki hangi Müşteri Hizmetleri Merkezi'ne gitmeniz, yanınızda hangi evrakları bulundurmanız ve ne kadar ücret ödemeniz gerekiyor?
Bağlıca'da yeni taşınacağınız evin elektrik aboneliği işlemini yaptırmak için EnerjiSA'nın Sincan'da bulunan Müşteri Hizmetleri Merkezi'ne gitmeniz gerekiyor. Merkezin adresini ve harita üzerindeki konumunu sayfanın en altında bulabilirsiniz. Üç katlı binaya girdiğinizde zemin kattaki destek masasına uğrayıp, buradaki personelin yardımıyla başvuru formunuzu doldurabilirsiniz. Fotokopi işlemleri için masanın yanında bir kopyalama merkezi bulunuyor. Formu doldurup, fotokopilerinizi hazırladıktan sonra binanın ikinci katına çıkıp, Qmatik sisteminden numara alıyorsunuz.

BAĞLICA'DA SU ABONELİĞİ İŞLEMLERİ NEREDE-NASIL YAPILIYOR?


EV SAHİPLERİ İÇİN ELEKTRİK ABONELİĞİ

Eğer Bağlıca'da ev sahibiyseniz; evin tapusu, nüfus cüzdanınızın fotokopisi ve Zorunlu Deprem Sigortası olarak da bilinen DASK poliçesi ile başvuru yapmanız gerekiyor. Sistemde işlenmiş olan ev adresiniz buradan bulunarak abonelik işlemleriniz gerçekleştiriliyor. 2014'te uygulanan fiyatlara göre, abonelik işlemini yaptırıken yaklaşık 224 TL ödeme yapıyorsunuz. Bunun 76 TL'si dağıtım bağlantı bedeli, 120 TL'si ise aboneliğinizi sonlandırdığınızda bir kısmını geri alabileceğiniz güvence bedeli oluyor. Geriye kalan kısmı ise EnerjiSA'nın yaptığı işlemler karşılığında sizden aldığı farklı masraf kalemlerinden oluşuyor.

Bağlıca Özel Ders


KİRACILAR İÇİN ELEKTRİK ABONELİĞİ

Eğer Bağlıca'da kiracıysanız; ev sahibiniz ile yaptığınız kira sözleşmesi, nüfus cüzdan fotokopisi, ev sahibinizin adı soyadı, TC kimlik numarası ve Zorunlu Deprem Sigortası olarak da bilinen DASK poliçesi ile başvuru yapmanız gerekiyor. (Zorunlu Deprem Sigortası'nın mülk sahipleri tarafından yaptırılmış olması gerekiyor. Eğer ev sahibiniz bu yükümlülüğünü yerine getirmediyse kiracı olduğunuz evle ilgili abonelik işlemleri yapabilmeniz mümkün değil. Ev sahibiniz bu işlemi yaptırmak için vaktinin olmadığını söylüyorsa, siz de herhangi bir sigorta acentesinde ilgili poliçeyi düzenletebilir, ardından poliçe için ödediğiniz ücreti, bir sonraki kira döneminde ev sahibinizden kesebilirsiniz.)
Evraklarınızı sunduktan sonra, sistemde işlenmiş olan ev adresiniz buradan bulunarak abonelik işlemleriniz gerçekleştiriliyor. 2014'te uygulanan fiyatlara göre, abonelik işlemini yaptırıken yaklaşık 224 TL ödeme yapıyorsunuz. Size verilen makbuzdaki 76 TL'lik dağıtım bağlantı bedelinin de ev sahibi tarafından karşılanması gerekiyor. Bu bedeli bir sonraki kira döneminde ev sahibinizden mahsup edebilirsiniz. İşlemler sırasında ödediğiniz 120 TL'lik güvence bedeli ve diğer ufak masraf kalemleri kiracıya ait oluyor. Aboneliğinizi sonlandırdığınızda güvence bedelinin bir kısmını geri alabiliyorsunuz.


İŞLEMLERİ YAPTIKTAN SONRA ELEKTRİĞİM NE ZAMAN AÇILIR?

Müşteri Hizmetleri Merkezi'ndeki başvurunuz tamamlandıktan sonra üç iş günü içerisinde binanıza gelen EnerjiSA saha ekipleri, evinizin elektrik bağlantısını gerçekleştiriyor.

ABONELİK KAPATMAK İÇİN

Adınıza bulunan elektrik aboneliğini kapatmak için üzerinde abone numaranızın olduğu bir elektrik faturası ile EnerjiSA Sincan Müşteri Hizmetleri Merkezi'ne gitmeniz gerekiyor. Doldurduğunuz formu teslim alan müşteri temsilcisi kapatma işlemini gerçekleştiriyor. Aboneliği sonlandırmaya giderken sayacınızdaki son endeksi okumanıza gerek yok. Çünkü siz abonelik sonlandırma işlemini gerçekleştirdikten sonra EnerjiSA saha ekipleri binanıza gelerek sayacınızın elektriğini kesiyor. Bu esnada son endeks, de not alıyor. EnerjiSA'ya ödemesini yapmadığınız elektrik tüketimi ve bu işlemler için firmanın size fatura ettiği ücretler ödediğiniz güvence bedelinden düşülüyor. Güvence bedeli iadesi için iki farklı yöntem var. Abonelik kapatma işleminizden bir hafta sonra Sincan'dan Müşteri Hizmetleri'ne giderek nakit iade alabilir ya da işlem sırasında banka hesabınıza ait IBAN numarasını bırakarak bir ay içerisinde banka havalesi yoluyla paranızı geri alabilirsiniz.

ENERJİSA SİNCAN MÜŞTERİ HİZMETLERİ MERKEZİ NEREDE?

Adres: Atatürk Mh. Meltem Sk. No:7 Sincan/Ankara
Tel: 444 4372